2012 m. sausio 29 d., sekmadienis

Hi. So what about today? Nothing...
Aš vis dar nesidžiaugiu savo sveikatos būkle, kankina sloga ir minimalus bet gilus kosulys. Man svarbu pasveikti iki vasario 2d., kadangi turėsime kurso pirmąjį balių, kaip ir liaudiškai tariant - cementofkę. :)

Tad pasidomėjau ir atradau kaip reikia tinkamai gydyti slogą.

Lašinimas. Į nosį lašina šviežiai spaustų morkų sulčių, lygiomis dalimis sumaišytų su aliejumi bei keliais lašeliais česnakų sulčių arba mišinį iš burokėlių sulčių (trys šaukšteliai) bei medaus (vienas šaukštelis). Du tris kartus per dieną lašina kalankės lapų sulčių. Vietoje lašinimo kai kas į šnerves deda vatos tamponus, suvilgytus svogūnų, česnakų, morkų arba burokėlių sultimis

Nemanau, kad išdrysčiau tokį recepta bandyti su savo nosimi...

Tepimas. Kelissyk per dieną šnerves iš vidaus tepa skystu natūraliu medumi arba augaliniu aliejumi, kuris prieš tai buvo užpiltas ant smulkiai sukapoto ar plastmasine tarka sutarkuoto svogūno.

Ir tada reikia vaikščiot tikrai apsisnargliavus.

Eterinių kvapų uostymas. Vos prasidėjusią slogą „užmušinėja“ periodiškai uostydami sukapotus česnakus, svogūnus ar tarkuotus krienus. Vienas iš būdų – šiek tiek paruoštų daržovių įdėti į stiklinę ir uostyti jų skleidžiamą kvapą, veidą prispaudus prie stiklinės kraštų.

Uo... Taip ir dietos gal galima laikytis? Kvapų dietos??

Padų trynimas. Prieš miegą padus patrina terpentinu, iškart apsimauna medvilnines kojinaites, ant jų – vilnones ir taip išmiega. Trinti galima ir kitais šildančiais tepalais. Be to, į kojines galima įberti rupios druskos, kad veiktų paduose esančias refleksines zonas

Visai patrauklus metodas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą