2011 m. rugpjūčio 21 d., sekmadienis

perskaitytos knygos

Taigi per šiuos tris vasaros mėnesius perskaičiau šias knygas:

Darja Doncova "Kvaitulio pinklėse"
Pirmoji Doncovos knyga kuią perskaičiau, ją perskaičius susižavėjau šia autore.


Darja Doncova "Nošpa trims"Tikrai nuostabi knyga, tiek juoko... :D Patariu perskaityti bent vieną Doncovos knygą, kad ir jūs pasijuoktumėte.


Darja Doncova "Melagės tetulės namai"
Detektyvą tiria kita moteris, bet labai panaši į Jevlampija, įdomi knyga.

Resat Niuri Guntekin "Čiauškutė"
Džiaugiuosi, kad perskaičiau šią knygą, nes ji yra labai puiki, šią knygą privalo perskaityti kiekvienas. Tad, kad susidomėtumėte įkelsiu ir anotaciją.

"Čiauškutė“ – skaitomiausias, į daugelį kalbų išverstas žymaus turkų rašytojo Rešato Nurio Giuntekino romanas. Jo veikėja – kilmingos Stambulo šeimos atstovė Feridė, pravarde Čalykušu, arba Čiauškutė, dėl nelaimingos meilės pabėga iš namų ir mokytojaudama atokiuose Turkijos azijinės dalies – Anatolijos – kaimuose ir miesteliuose patiria įvairiausių nuotykių. Feridės idealizmas, tyrumas, prancūzų pensione gerai išauklėtos mergaitės manieros, iš pradžių jai labai trukdo, bet ilgainiui pelno aplinkinių pagarbą, kuri jai teikia pasitikėjimo savimi. Romanas užima išskirtinę vietą turkų literatūroje ne tik dėl spalvingų charakterių ir skaitytojų pamiltos herojės, bet ir dėl to, kad parodo XX a. pradžios Turkijos visuomenės europėjimo procesus ir yra naujosios turkų literatūros pavyzdys.

Dan Brown "DA VINČIO KODAS"
Ankščiau neradau laiko perskaityti šiai knygai, bet šią vasarą atradau ir tuo džiaugiuosi.


Dabar skaitau kitą knygą, bet tiesa pasakius nėra noro, tad teks ją pabaigti kitą vasarą :p

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą