2010 m. balandžio 12 d., pirmadienis

Edvardas


ROBERT PATTINSON

Gimimo data: 1986 Gegužės 13

Gimė Londone, Didžiojoje Britanijoje. Robert Pattinson buvo užvaldytas vaidybos 15 metų, kai buvo pakviestas Barnes Theatre kompanijos. Po kelių vaidinimų scenoje, Pattinson padarė savo pagrindinį debiutą televizijos filme „Nibelungų žiedas“(2004m.), kur direktorė Mira Nair atkreipė į jį dėmesį.

Nair pasiūlė vis dar nežinomam britų aktoriui mažą dalį jos 2004 „Tuštybės mugės“ pristatyme, bet Pattinson‘o scenos vėliau buvo ištrintos ir rodomos tik DVD versijoje. Pattinson‘o nesėkmės tęsėsi, kai jis 2005 metais buvo atleistas iš DB Royal Court Theatre “Moteris anksčiau” premjeros prieš pat atidarymo vakarą.

Tačiau Pattinson smarkiai sureagavo ir buvo grąžintas, vėliau tais pačiais metais jis gavo antraeilį vaidmenį (Cedric Diggory) filme “Haris Poteris ir ugnies taurė”(2005). Pattinson, vis dar faktiškai nežinomas Holivude, buvo pirmas žmogus išklausytas geidžiamai rolei, vaidmuo jam buvo pasiūlytas tik po savaitės. Jo, kaip Hogwarts‘o numylėtinio, portretas padarė Pattinson pasauline žvaigžde ir išaukstino iki garsenybių.

Pagal jo vaidmenį, kaip Cedric Diggory, Pattison buvo įvardintas apdovanojimui 2005-ais “Britų rytojaus žvaigždė” pagal Times online ir buvo pramintas “kitas Judo įstatymu” pagal Teen People.

Pattinson‘o naujai atrasta sėkmė Holivude atvedė jį geidžiamam Edwardo Culleno vaidmeniui labai lauktame filme pagal Stephenie Meyer populiarios romanų serijos apie vampyrus knygos „Saulėlydis“.

Filmografija:

„Jaunatis“ (2009)

“Mažosios dulkės”(2009) - “Little Ashes”

„Saulėlydis“(2008)

„Kaip būti“ (2008) – „How to be“

„Haris Poteris ir Fenikso brolija“ (2007) – „Harry Potter and the Order of the Phoenix

“Haris Poteris ir ugnies taurė” (2005) – “Harry Potter and the Goblet of Fire

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą